Modtag og send elektroniske OIOUBL-fakturaer

VisionOIO er et tillægsmodul til modtagelse og håndtering af elektroniske fakturaer, som leverandører sender til Dynamics NAV. 

VisionOIO håndterer alle elektroniske fakturastandarder til Det Offentlige - OIOXML, OIOUBL og UTS-bilag, og standard Dynamics NAV (2015 og nyere versioner) håndterer alle formater i forhold til fastsatte krav fra digitaliseringsstyrelsen (NES5 & BilSim). VisionOIO kan benyttes mod alle VANS-leverandører, dog er det et krav, at OIO-filerne kan leveres til en navngiven mappe hos kunden.  

Nedenfor er dokumentoversigten (indgangsbogen) illustreret. Her ankommer filerne, og det er herfra, man kan åbne de enkelte dokumenter: 

OIOUBLFiler.png

Fra dokumentoversigten kan man åbne de enkelte dokumenter og samtidigt se de tilhørende fakturaer direkte i NAV. Det er her fra de konteres, kreditor oprettes, købsfaktura oprettes samt eventuelt sendes videre til godkendelse. 

Nedenfor er OIO-dokumentet illustreret – med tilhørende faktura: 

OIOFakturaMbilag.png

Både fra oversigten og fra bilaget er der mulighed for at oprette dokument som faktura (standard købsfaktura i NAV) samt automatisk oprettelse af leverandør, hvis denne ikke findes i systemet. Oprettelsen af kreditor sker på baggrund af en kreditorskabelon, som opsættes i ”OIO Opsætningen”.  

Med et enkelt tryk, oprettes de respektive leverandører, der ikke findes, samt dokumenterne overføres til købsfaktura.

Nogle af de features, som vores kunder er rigtig glade for i VisionOIO, er bl.a.:

  • Mulighed for at oprette købsfaktura uden konto og accept af differencer på leverandørnavn (altså ikke nødvendigt med DUMMY konto)
  • Mulighed for indlejring af bilag i OIO ved salgsfaktura
  • Aflæsning af linjer, samt momskontrol
  • Kodemæssig simpel opbygning, så det er hurtigt at tilrette specialønsker
  • Indlejret visning af OIO-bilag og evt. vedhæftninger direkte i NAV, uden at man skal gå ned i flere undermenuer
  • Intet partnerkort. Bare der er en kreditor, så kører det
  • mulighed for intern handel mellem selskaber, uden at bilag skal sendes ud i VANS-netværket

Kontakt os, hvis du vil høre mere om, hvordan vi håndterer fakturering fra Det Offentlige og indlæser OIOUBL-fakturaer i Dynamics NAV 

Kontakt os