Automatisering af indhentning af samtykkeerklæringer vedr. personfølsomme data

EU har skærpet lovgivningen omkring opbevaring og behandling af personfølsomme data. 

Et af de krav, der i EU-Persondataforordningen er blevet skærpet, er, at hvis en virksomhed (som Dataansvarlig) opbevarer personfølsomme data om registrerede personer i virksomhedens databaser, så skal virksomheden kunne dokumentere, at de har indhentet en samtykkeerklæring fra de registrerede personer om opbevaringen af de personfølsomme informationer - og personen skal kunne kontakte virksomheden og bede om at personfølsomme data bliver slettet (Right to be forgotten). 

Indhentningen af denne disse samtykkeerklæringer har vi automatiseret, idet VisionSurvey også kan benyttes til udsendelse af samtykkeerklæringer.  

I den webbaserede VisionSurvey-løsning kan virksomheden selv opstille de ønskede samtykkeerklæringer. VisionSurvey genererer e-mails, der sendes til de personer (typisk kunder, medlemmer, klienter etc.), som virksomheden måtte have personfølsomme data på, eller som virksomheden påtænker at indhente og opbevare personfølsomme data om. 

I e-mailen er der et link til samtykkeerklæringen, som personen læser, udfylder og sender elektronisk retur til virksomheden, der herefter opbevarer erklæringen som dokumentation for personens samtykke. 

Kontakt os, hvis du vil høre mere om lettelsen af processen med indhentning af samtykkeerklæringer omkring opbevaring af personfølsomme data 

Kontakt os

 

 

 

 

Per Ibsen - Direktør Skrevet af: Per Ibsen - Direktør