Gør data anonyme på den SQL database, som IT-leverandøren arbejder på

Datanonymize er et SQL-værktøj, som kan anonymisere en virksomheds personfølsomme data

I stedet for at lade IT-leverandøren arbejde direkte på virksomhedens databaser med personfølsomme data fra eksempelvis systemer som ERP, økonomisystem, CRM, medlemsløsning, kundekartotek etc., så kan du med vores løsning: Datanonymize anonymisere de følsomme data, således at IT-leverandøren udelukkende har adgang til fiktive og ikke-følsomme data.

Virksomheden tager en sikkerhedskopi af driftsdatabasen med de følsomme data, som virksomheden anonymiserer. Herefter får IT-leverandøren kun adgang til den anonymiserede SQL-database, hvorfra konsulentydelser, support og evt. programmering og test foretages. Når rettelserne er udført, afleverer IT-leverandøren den tilrettede SQL-database/anonymiserede løsning tilbage til virksomheden, der tester og overfører rettelserne til egen driftsdatabase - evt. via udfærdigede vejledninger fra IT-leverandøren.

På denne måde får virksomheden, der her betragtes som Dataansvarlig, bedre kontrol over, hvem der har adgang til personfølsomme data, og eksterne samarbejdspartnere, der typisk arbejder som Databehandler på virksomhedens data, har ikke længere adgang til de personfølsomme data. Virksomheden kan herved lettere dokumentere processerne omkring, hvem der har adgang til hvilke data, som skærpes med EU-dataforordningen, der træder i kraft maj 2018.

Kontakt os, hvis I vil høre mere om Datanonymize og håndtering af personfølsomme data

Kontakt os
Per Ibsen - Direktør Skrevet af: Per Ibsen - Direktør