Fælles datamodel for Dynamics-produkterne giver integration

Fælles datamodel til Dynamics 365 gør integrationen lettere


Som mange ved har Microsoft mange applikationer, der dækker et bredt forretningsbehov, og nogle af disse forretningsapplikationer har en sammenhæng, en integration eller mulighed for at blive integreret. Afhængig af hvordan virksomhedens behov for applikationer og applikationssammenhæng ser ud, kan vejen til målet være meget forskellig og nogle gange lidt besværlig og dyr.

Microsoft har derfor introduceret Dynamics 365, der er næste generation af forretningsapplikationer, der kan lejes og abonneres på i skyen (Microsoft Online services - Cloud). Microsoft vil med Dynamics 365 gøre det nemmere for kunder at anvende det bedste fra den strukturerede verden (ERP) med økonomistyring, lagerstyring, salg, indkøb etc. og den mere ustrukturerede del med telefonkald, e-mails, dokumenter, salgs- marketing- og mødeaktiviteter.

Den nye platform – Dynamics 365 – gør brug af 3 elementer: Microsoft PowerApps, Microsoft Flow og Microsoft Common Data Services, der også udgør meget af fundamentet i Office 365, PowerBI og Azure-services.

Microsoft PowerApps

PowerApps stiller værktøjer tilrådighed, således at der fra kundens side eller kundens partner kan bygges løsninger, uden at skrive kode og man kan nemt linke en løsning til en datakilde og få en løsning hurtigt i brug.

Microsoft Flow

Med Microsoft Flow kan man let opsætte processer mellem en lang række applikationer, eksempelvis således at nogle brugere bliver adviseret ved bestemte aktioner, ændringer i systemer, kald fra kunder etc. og andre har bestemt sig for at “abonnere” udvalgte data løbende, uden selv at være aktiv og gå ind og hente data. Rettigheder og sikkerhedsstrukturer er selvfølgelig på plads. Der findes som udgangspunkt en række links til applikationer som Dynamics CRM/NAV/AX, SharePoint, Facebook etc.

Microsoft Common Data Model

I alle forretningsapplikationer er stamdata vigtige, men at få adgang til de rette data og “genbruge” disse er ikke altid nemt. Med brug af Common Data Services, der er en cloudbaseret database, gør det processen nemmere at få adgang til en applikationsdata. Dette gør brug og genbrug af data mere enkel for kunderne, og man kan hermed sikre, at data er konsistente og data bliver genbrugt automatisk, hvilket skaber en effektivitetsforøgelse - og man minimere fejl og usikkerhed ved manuelle indtastninger og flytninger fra applikation til applikation.

Kontakt os og hør mere om, hvordan du kan få bedre og mere integrerede løsninger via Microsoft's Fælles Data Model

Kontakt os