Sådan forhindrer du svindel med kontrol og overvågning i Dynamics NAV & Navision Stat

Det skal være slut med at snyde systemet og omgå interne processer

Det sker desværre for tit, at der snydes med udbetalinger af penge til forkerte personer. Nogle gange er der tale om menneskelige fejl, men andre gange er der tale om bevidst svindel, hvor personen (eller personerne) har  et indgående kendskab til virksomheden og har udnyttet "huller" i processerne eller har misbrugt systemerne. Specielt hvis det er almindelig kendt, at kontrol og teknisk overvågning ikke foretages på virksomhedens systemer.

Som virksomhed er det derfor vigtigt, at man har garderet sig bedst muligt mod snyd, så der ikke er nogen, der fristes til at misbruge virksomhedens tillid (og systemer) til at udbetale penge til sig selv, i stedet for til virksomhedens leverandører m.m.. Samtidig er disse tekniske hindringer med til at fjerne unødig og eventuel mistænkeliggørelse af medarbejderne, da det nu er virksomhedens pligt at sikre, at der i systemet ikke foregår noget, som ikke burde ske i et økonomisystem.

Hos VisionPeople har vi arbejdet med Dynamics 365 (herunder tidligere Dynamics NAV og Navision-versioner) gennem årtier, og vi har derfor udviklet VisionSecurity, som er et modul til økonomisystemet, der "sladrer" om utilsigtet (mis-)brug af systemet, og som teknisk hjælper virksomheden med at forhindre og afsløre uønskede transaktioner, før de gennemføres - uden at forstyrre brugerne i deres almindelige brug af økonomisystemet. 

Vi benytter os af hele Microsoft-platformen til sikring af, at de rette personer bliver adviseret, hvis der er noget, som ser mistænkeligt ud, eller hvis noget afviger i forhold til virksomhedens fastlagte processer i systemet. 

Vi vil af gode grunde ikke liste de kendte sikkerhedshuller - eller vores afhjælpning heraf - i denne tekst, men kontakt os, hvis du vil høre mere om vores løsninger, der forhindrer og afslører utilsigtede ændringer og processer i økonomisystemet

Kontakt os

    

 

Microsoft Dynamics 365 Business Central, ny Dynamics NAV cloud version

Dynamics 365 Business Central er den nye Cloud-version af Dynamics NAV

I april 2018 frigav Microsoft Dynamics 365 Business Central, der afløser Dynamics NAV (tidligere Navision). Løsningen fås både som cloud- og On-premises-version

Læs mere »

Der er mange valg at træffe som direktør. Få systemer til hjælp

Sådan får du som direktør overblik og fornødne informationer

Integrerede ERP-løsninger baseret på Microsoft Dynamics NAV

Læs mere »

Per Ibsen - Direktør Skrevet af: Per Ibsen - Direktør